Ljiljin Listić

Zlatni Listić - Ljiljin Listić - Gorki liker pelinkovac

ljiljin listic 05ako je prvobitna proizvodnja beležila cifru od 10 boca, ambicija vezana za uspeh ovog pića nije sakrivana. „,Ljiljin List" danas nosi vrednosti stabilnog imidža, prepoznatijivog i omiljenog kod potrošača.

Svet „Ljiljinog Lista" je mesto gde se čuva tajna koju mnogi vole više od petnaest godina. Deo te tajne, priča je o nastanku ove vrste pića. Inspiraciju za originalni ukus predstavljao je fernet gorki liker, čija je proizvodnja počela davne 1953. godine. Aplikaciona receptura u vidu arome pelinkovca stigla je iz Etola Celje u potpuno novim drvenim buradima. Prvobitno ustanovljenu recepturu, tehnolog je postepeno korigovao, prilagodavajući je ukusu vernih konzumenata. Tako je, početkom devedesetih, kreiran prepoznatljivi ukus pelinkovca i od tada pa do danas je ostao nepromenjen.

Zahvaljujući pre svega svom kvalitetu, Pelinkovac je još tada stekao veliki broj obožavalaca. Međutim, popularnost gorkih likera na tržištu naše zemlje je tada bila izuzetno niska (njihovo učešće u ukupnoj realizaciji alkoholnih pića iznosila je svega dva odsto). Potrošači pelinkovca u tom periodu bili su isključivo predstavnici muške populacije, srednjih godina. Intenzivnija komunikacija sa potrošačima započela je 1997. godine.

ljiljin listic 1 vinarija aleks bermet pelinkovacPELINKOVAC je gorki liker, proizvod aromatičnog i lekovitog bilja ( 20 biljaka ), posebno pelina (Artemisia absinthium), smreka(juniperus), rajsko drvo(lignum aloes), onajz seme(anisum), ....
  Preporučuje se kao aperitiv, a kako tradicija kaže, Pelinkovac se pije radi dobre probave i lečenja želudačnih smetnji, obično se pije rashlađen, a zavisi od ukusa tu je i kriška limuna radi gorčine a i dekoracije.
Proizvod je snažnog i privlačnog mirisa koje je vrlo uspešno pronašao put do velikog kruga obožavatelja.
Izvrstan je kao aperitiv koji otvara apetit ali se može piti i nakon jela kao digestiv.

Vinarija Aleks kao distributer zajedno sa Ljiljanom Bjelogrić koja je proizvođač dobitnici su Zlatne Medalje na Novosadskom poljoprivrednom sajmu 2004 i 2005. godine.

Aleks voli da se našali, da obično cedi Ljilju, a za proizvod se dobija Ljiljin Listić.

 

 

Brojač poseta

1894427

Kalendar

Nema događaja u kalendaru
pon uto sre čet pet sub ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31